Новости од индустријата

Која е причината за нестабилната боја на инјектирање на пластични производи?

2022-09-23

Која е причината за нестабилната боја на инјектирање на пластични производи?


Пластичните производи се многу чести во грешките во производството, а има и различни производи во боја. Меѓутоа, за време на процесот на вбризгување на истата серија производи, често се наоѓа феноменот на отстапување на бојата. Која е причината за ова? Како да се реши? Денес уредникот на Huanke Precision ќе ви одговори на ова прашање.

1. Најпрво се проверува температурата на машината за вбризгување. Бојата е нестабилна, што е поврзано со високата и ниската температура на машината за вбризгување. Кога се обработува пластичната обвивка, прво мора да се провери.

2. Прилагодувањето на задниот притисок е преголемо, производниот циклус е нестабилен, циклусот на производство е нестабилен и бојата може да се промени при возење или застанување.

3. Миксерот не го измеша тонерот со суровините според процесот на мешање. На пример, недостатокот на време, неконзистентноста во методот или редоследот на влезовите може да доведат до нерамна боја. Ова е исто така една од причините зошто бојата е нестабилна, па затоа е важно да се провери и при обработката на пластичните обвивки.

боја на пластично шише

4. Поради високата влажност на суровината, вискозноста внатре не се шири, а финалната боја на пластичната обработка ќе биде нестабилна.

5. Бројот на повторно употребени материјали за млазниците е мал, што има поголемо влијание врз светлите делови од обликувани со инјектирање.

6. Разновидноста на суровини е неконзистентна. Бидејќи основната боја на секоја суровина е различна, бојата на истиот лист за инјектирање тонер е различна. Дури и од истиот добавувач, може да има некои отстапувања во бојата на позадината во зависност од бројот на серијата на суровини. Затоа, за производите за кои е потребно отстапување на бојата, бојата на позадината на секоја серија на суровини мора да се контролира за да биде конзистентна или не.

7. Квалитетот на тонерот е премногу слаб, а бојата е нестабилна ако тонерот не е отпорен на топлина или не е погоден за суровини.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept