Новости од индустријата

Кои се главните точки на дизајнот на пластична мувла?

2021-06-10
Кои се главните точки на дизајнот на пластична мувла?

Предуслов за успех на пластичните калапи е главно разумен дизајн на пластични калапи. Дизајнот на пластични калапи е релативно важен, а истата структура може да се произведе на повеќе начини. Структурата и цената на обработка на пластичните калапи главно се одредуваат со методот на ослободување на мувла. Не само тоа, таа исто така ја одредува линијата за разделување на производот и работниот век на пластичната мувла. Уште поважно, различните методи и типови на допир ќе го одредат изгледот на производот. Затоа, по утврдување на соодветната насока на насоката на отворање на калапот на пластичниот калап, соодветната линија на разделување може да се избере следната за да се избегне насоката на отворање на калапот и ситуацијата на поткопување. Понатаму, изгледот и перформансите можат да се подобрат. Се разбира, откако ќе се утврди насоката на отворање на калапот, бравата, испакнатоста и другите структури на производот треба да бидат дизајнирани да бидат во согласност со насоката на отворање на калапот за да се избегне намалување на линиите на шевовите и да се помогне во продолжување на работниот век на мувла.
Под нормални околности, ако дебелината на wallидот не е униформа, тоа ќе предизвика пори и траги на заварување, не само тоа, туку и ќе се намали на површината на пластичниот производ.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept