Новости од индустријата

Дали материјалот за ѕиркање може да се обликува со инјектирање?

2021-10-04

Дали материјалот за ѕиркање може да се обликува со инјектирање?

 

Материјалот за ѕиркање може да се обликува со вбризгување. PEEK е специјална инженерска пластика со висока температура и треба да се одржува на околу 350 степени. Ова бара грејниот дел од бурето на машината за вбризгување континуирано и стабилно да обезбедува температура на греење над 350 степени. Температурата на топење на материјалот за ѕиркање на висока температура е релативно висока, а вискозноста во стопена состојба е релативно голема, а притисокот потребен за обликување со инјектирање е поголем, а абењето на завртката е поголемо. Дополнително, ѕиркањето со вбризгување бара загревање, кое е различно од обичното вбризгување. Се препорачува да се најде производител кој е специјализиран за обликување со вбризгување за да се избегнат одредени технички ризици.

 

gz ideal се фокусира на полето ПЕЕК веќе 15 години, со континуирани профили за истиснување, големи хоризонтални машини за вбризгување на вбризгување и неколку машини за вертикално вбризгување на вбризгување, големи преси за обликување, високопрецизни ЦПУ стругови, центри за обработка на ЦПУ, машини за гравирање ЦПУ и машини за сечење жици, ЕДМ, ротирачка машина за сечење, други машини за вртење, мелење, дупчење и мелење и друга опрема за механичка обработка, според цртежите на клиентите или барањата за примероци за дизајн и обработка, производство на калапи за инјектирање и компресија, до обработка на примероци и масовно производство.

 

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept